Макарони с плънка
Вкусно и бързо предложение за обяд или вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Макароните се сваряват, изплакват се с гореща вода, отцеждат се и се смесват с половината масло. Загряваме олиото в тенджера и прибавяме каймата и предварително настъргания кромид лук. Разбъркваме няколко пъти, сипваме доматения сос и доливаме малко вода. Оставяме да ври на среден огън, докато каймата се сгъсти. В тава, намазана с масло се слага половината от макароните и се наръсва с настърганото сирене, смесено с мащерка. Върху сиренето се слага каймата и се покрива с останалите макарони. Заливат се с останалото масло и разбитите с щипка сол яйца и киселото мляко. Пекат се в силна фурна около 30 мин. Веднага след изваждането се поръсват с настъргания кашкавал.
Още по темата
Пилето се сварява в подсолена вода, изважда се и се отстраняват кожата и костите. Месото се нарязва на ситно и се наръсва с черен пипер. Макароните се сваряват в...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп