Макарони с лук по арменски

Макарони с лук по арменски Лакомник
Макарони с лук по арменски
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г макарони (за предпочитане спирали)

1 кг стар лук

1 кг кисело мляко

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. сух джоджен

1/3 ч.ч. олио

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Макароните се сваряват в леко подсолена вода. Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в олиото да добие приятен златист цвят. Прибавят се червения пипер и джоджена. Готовите макарони се изцеждат добре от водата и се изсипват в тавичка. Отгоре се слагат киселото мляко и лукът, подправя се със сол и черен пипер и хубаво се разбърква. Ястието се оставя да изстине добре и тогава се поднася.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц