Майонезен сос варен

Майонезен сос варен Лакомник
Майонезен сос варен
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

4 яйца

1 с.л. оцет

3 с.л. олио

2-3 с.л. кисело мляко

сол

копър

1 кисела краставичка

Начин на приготвянe

В малка тенджерка се разбиват яйцата заедно с 3 с.л. вода, олио и оцет. Слага се на огъня на водна баня и се бие, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се бърка, докато изстине. Прибавят се разбитото кисело мляко, нарязаните на ситно копър и кисела краставичка. Сосът се поднася с варени и печени меса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц