Плеймейтката приготвя спагети по италиански рецепти
Николета Лозанова е изкусна готвачка, противно на всички очаквания за плеймейтка. Моделката, която сме свикнали да виждаме в лъскави и скъпи дрехи, често си цапа ръцете в кухнята, за да изненада гостите си или своя любим Валери, с когото напук на слуховете си живеят заедно.
Николета не веднъж е споделяла, че когато футболистът е на тренировка тя се грижи за вечерята, за да може когато той се прибере изморен да бъде приятно изненадан от съпругата си. Едно от любимите ястия и на двамата е пастата, във всичките й възможни видове, тъй като дамата доста години живяха в Италия.
Ето и любимите кулинарни изкушения на красивата Николета, която отскоро се изявява и като тв водеща.
Пълнозърнести макарони на фурна с кашкавал
Продукти
1 пакет пълнозърнести макарони
300 г кашкавал
месо или колбас по избор
150 г грах
200 г доматено пюре
масло за намазване
Приготвяне
Слагаме макароните да се варят в тенджера, като не ги оставяме изцяло да уврат, а докато започнат да омекват леко. Намазваме тавата с мазнина - олио, масло, и слагаме макароните в нея. Отгоре посипваме с граха и домашната лютеница, след което слагаме половината от настъргания кашкавал. Пъхаме да се пече в предварително загряна фурна. 5 минути преди да извадим макароните поръсваме и с останалия кашкавал.
Спагети с бекон и лук
Продукти
1 пакет спагети
150 г бекон
3 домата, настъргани
100 г кашкавал, настърган
60 мл зехтин
1 глава лук
сол на вкус
черен пипер
Приготвяне
Спагетите се сваряват в подсолена вода, в която са сипани 2 лъжици зехтин и се отцеждат. Загрява се мазнина и в нея се запържват нарязаните бекон и лук и червения пипер. Прибавят се доматите и се вари около 15 мин. Когато сосът е готов, се заливат спагетите и се поръсват с кашкавала.
Спагети с риба тон
Продукти
550 г паста по избор
100 г маслини
70 г сладка червена чушка
1 чесън
150 г царевица от консерва
300 г чери домати
150 г риба тон от консерва
10-15 стръка магданоз
150 г олио
30 г масло
1 ч.л. лимонов сок
2 ч.л. сол
черен пипер на вкус
Приготвяне
Във дълбока тенджера водата се остава да кипне със една лъжичка сол, a през това време нарязваме малките домати на половина. Маслините се нарязват на колелца, чесъна на ситно, чушката на дълги ивици и магданозът, който е за накрая. В подходящ тиган се изсипва олиото и се сипва останалата една лъжичка сол заедно със чесъна и чушката. Когато видите, че чесънът е започнал да променя цвета си, веднага се прибавя рибата. След това разбъркваме хубаво, за да натрошим по големите парчета риба. Когато започне да се пържи, се прибавя царевицата заедно със маслините и отново се разбърква. Сега водата ще е започнала да ври и ще трябва да сложим пастата да ври.
След това в тигана се слагат и доматите и се бърка хубаво. По средата на варенето на пастата, когато водата е побеляла се взима един черпак от водата и се сипва във тигана и отново се разбърква. Сосът трябва да се вари на бавен огън, докато не омекнат доматите. Сега се прибавя лимонът и черният пипер. Разбърква се и се оставя да къкри.
Когато пастата е готова, се изсипва във гевгир и се изплаква за кратко. В същата тенджера се слага маслото и като се стопи, се сипва пастата и се бърка. Когато почне да се запържва, се изсипва сосът. Бърка се добре и се сервира веднага. Отгоре във чиниите се поръсва със зелените подправки.