Лучник с пиле



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
От пресятото брашно, содата, сол и вода се замесва тесто, което се разточва на две дебели кори. Едната трябва да е по-голяма от тавата, в която ще се приготвя лучникът. В мазнината се задушава нарязаният лук, прибавят се оризът, копърът, чубрицата, червеният пипер и сол. Тавата се намазва обилно с мазнина и в нея се слага по-голямата кора с краищата й отвън. Отгоре се излива плънката и се подреждат порциите пиле. С висящите краища се похлупва плънката и отгоре се слага вторият лист. Така приготвеният лучник се намазва с мазнина и се пече в умерена фурна.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп