Локумена баклава

Локумена баклава Лакомник
Локумена баклава
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
10
Автор
Анета Дончева Стаменова
Лакомник Необходими продукти

1 пакет фини кори за баница
За намазване:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
6 с.л. брашно
2 ванилии
2-3 с.л. вода
2 кутии локум
Сироп:
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. вода
портокалова кора

Начин на приготвянe

Всяка кора се намазва с 2 с.л. смес. Локумите се нарязват на малки парченца. Нареждат се по 10 на тясната страна. Навива се на пуричка. Подреждат се в подмазана тава една до друга. Отгоре се намазват с четка с олио. Изпича се на 200 градуса около 10 минути (да се зачерви леко). Охлажда се.

Сиропът се сварява и се оставя да се охлади. Студената баклава се сиропира със студен сироп. Оставя се да престои 1 нощ, за да омекне добре.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц