Лозови сармички с маслини
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Обеленият лук се сварява в подсолена вода, оставя се да изстине и се нарязва на ситно. Заедно с ориза джоджен, магданоз, сол и черен пипер се слагат в тенджера с олиото, налива се 3-4 к.ч. вода, захлупва се и се оставя да се вари на слаб огън, докато водата изври. Сваля се от огъня, прибавят се сокът от 1 лимон, нарязаните на дребно маслини и в лозовите листа се увиват малки сармички. Подреждат се в тенджера, заливат се с вода и се варят на слаб огън.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп