Лозова сарма

Лозова сарма Лакомник
Лозова сарма
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Красимира Янкова, Варна
Лакомник Необходими продукти

500 г кайма смес
1 глава стар лук
1 ч.ч. ориз
10 лозови листа
черен пипер
червен пипер
чубрица
кимион
сол
олио
къри

Начин на приготвянe

Запържих лука, ориза и накрая - каймата. Сложих кимион, черен пипер, червен пипер, чубрица и къри. Налях 2 ч.ч. топла вода и ги оставих на котлона, като го намалих. Разбърквах от време на време до полуготовност. Намазних кексовата форма и подредих на дъното и по стените лозовите листенца. Изсипах почти готовата за консумация плънка, разпределих равномерно навсякъде и завих отвсякъде с листата. Залях с 1-2 ч.ч. вода и пекох около 50 минути на 200 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц