Литовски пирожки
Меки и топли банички с месо за 40 минути
Приготвяне
40 минути
Порции
12
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесете брашното, маргарина, разбитите яйца, сметана, сол и замесете еластично тесто. Пригответе плънката, като нарежете на ситно лука, добавите ситно нарязаното месо, разбъркайте с маслото и подправете. Разделете тестото на 10-12 топчета, разстелете ги върху ръката си, сложете от плънката и затворете добре. Наредете върху намаслена тава и запечете в загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути.
Още по темата
Брашното се пресява 2-3 пъти с бакпулвера. Маслото се разбива с яйцата, солта, червения пипер и накрая се прибавят киселото мляко, брашното и смачканите сварени...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп