Линцерови пасти с бадемово тесто

Линцерови пасти с бадемово тесто Лакомник

Невероятно ароматни и меки пастички

Линцерови пасти с бадемово тесто
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

450 г брашно

175 г пудра захар

125 г масло

3 жълтъка

1 ч.л. сода

2 с.л. прясно мляко

2 ванилии

За бадемова смес:

300 г бадеми

200 г захар

3 белтъка

Начин на приготвянe

Замесва се ронливо маслено тесто от изброените продукти. Оставя се да отлежи на студено и се разточва на кора. Изрязват се пасти и се подреждат в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Пекат се в умерена фурна. Отделно на слаб огън се затоплят смлените бадеми, захарта и белтъците, при непрекъснато бъркане. След като побелее, сместа се изсипва в тава и се оставя да изстине. Бадемовото тесто се шприцова върху изпечените бисквити и се запичат на слаба фурна. Декорирайте по желание.

Още по темата
Още по темата
Унгарски сладки
Разбийте сиренето и маслото до получаване на пухкав крем. Добавете захарта и отново разбойте добре. Накрая смесете с брашното и солта. Замесете тесто и оставете да се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц