Лимонов чийзкейк с печене



Приготвяне
70 минути
Порции

10

Начин на приготвянe
Разтопеното масло се изсипва върху наситнените бисквити и се омесва добре, след което сместа се слага на дъното на формата, в която ще се пече сладкишът. Натиска се добре, за да се слепне като тесто.
Размекнатото сирене и захарта се разбиват с миксер докато се хомогенизират, след което се добавят сметаната и лимоновата кора и сок и отново се разбива. Последователно се добавят яйцата, едно по едно, като се разбива на бавна скорост докато всяко от тях се усвои от сместа. Изсипва се върху бисквитения блат и се пече в предварително загрята на 170-180 С фурна около 50 минути. След това фурната се изключва и се открехва мъничко, така се оставя половин час. После се изважда докато се охлади напълно и се мушва в хладилника поне за 4 часа.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп