Лимонов пудинг със стафиди
Приготвяне
60 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесете захарта и нишестето в средно голяма тенджерка. Добавете млякото и бъркайте докато сместа стане гладка. Добавете яйцата, лимоновата кора и солта. Сложете тенджерата на средно силен огън като бъркайте от време на време в началото и непрекъснато към края. Готово е, когато сместа остава по лъжицата.
Отстранете тигана и добавете към сместа в него лимоновия сок и маслото. През гевгир изсипете пудинга в 4 чаши или купички. Оставете да се охлади на стайна температура. Гарнирайте всяка купичка с лъжица сметана и щипка стафиди. След това охладете поне за 2 часа в хладилник. Сервирайте изстудено.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп