Лимонов пай

Лимонов пай Лакомник

Разкошен десерт само за 45 минути

Лимонов пай
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 готов блат

4 жълтъка

4 белтъка

настъргана кора от 2 лимона

4 с.л. нишесте ванилия

* 300 г захар

5 с.л. лимонов сок

1 с.л. масло

Начин на приготвянe

Сипваме 150 г вода в тенджера и към нея добавяме 200 г захар и нишестето. Оставяме да престои 2 мин, докато нишестето набъбне. Прибавяме разбитите жълтъци, кората и 3 с.л. сок от лимон. Оставяме тенджерата на среден огън на водна баня и разбъркваме с тел, докато сместа се сгъсти. Сваляме от котлона и щом изстине леко, прибавяме маслото. Изсипваме крема върху блата и слагаме ломоновия пай в плитка тава, за да можем да го извадим по-лесно, след като белтъците се запекат. Разбъркваме белтъците на твърд сняг и прибавяме към тях останалите захар и сок от лимон. Получената смес изсипваме върху крема. Печем 10 мин във фурна, загрята на 170º или докато белтъците получат лек загар.

Още по темата
Още по темата
Пухкав лимонов кекс
Разбиват се с миксер маслото/маргарина със захарта, докато се получи крем. Отделят се белтъците от жълтъците и жълтъците се прибавят към маслената смес, заедно с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц