Лимонов кейк със захаросан джинджър и ванилена глазура

Лека рецепта за веган изкушение


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Брашната, захарта и настърганата кора се смесват в купа. Киселото мляко се разбърква със содата и когато започне да шуми, се прибавя към брашното. Излива се разтопеното кокосово масло, медът и лимоновия сок и всичко се разбърква добре.
Сместа се изсипва в продълговата форма, застлана с хартия за печене и се пече в предварително загрята на 180º фурна около 40 минути. Блатът остава сочен отвътре, а отвън потъмнява бързо, затова ви съветвам на половината от времето за печене да го покриете с фолио. Оставя се да изстине напълно върху метална решетка.
Сметаната се разбива леко с меда и ванилията и ако е прекалено течна се прибира в хладилник/фризер, докато стегне.
Когато се е сгъстила се залива кейкът.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп