Лимонов бисквитен кейк
Много лесен и вкусен сладкиш, който става и за празници
Приготвяне
50 минути
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбийте маслото с крема сиренето до получаването на гладък крем. Сложете желатина в кипящата вода и го оставете да се разтвори и охлади леко. Като разбивате на ниска скорост, добавете захарта, лимоновия сок, ванилията и разтворения желатин при крема сиренето. След като всичко се смеси, увеличете скоростта до умерена и разбийте до пухкав крем. Сложете един ред бисквити в тавичка. Покрийте ги хубаво с крема и подредете втори ред бисквити, като се опитате да ги сложите така, че да съвпадат по подредба със слоя бисквити на дъното. Оставете в хладилника за поне 2 часа или докато се стегне. Нарежете на квадрати по очертанията на бисквитите, така че да се получат отделни сандвичи. Поднесете.
Още по темата
Жълтъците се разбиват на пяна с водата и лимоновата кора. Прибавят се олиото, брашното, пресято 2 пъти с бакпулвера. Добавят се и белтъците, разбити на гъст сняг със...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп