Леща плакия

Апетитна и постна вечеря


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Очистената и измита леща се залива със студена вода, прибавя се част от мазнината и се слага да ври на умерен огън. Когато се свари, се прибавят част от лука, нарязан на филийки, и нарязаните на дребно чушки. В останалата мазнина се задушават до полуомекване нарязаните на кубчета моркови и целина, останалата част от лука, нарязан на филийки, и част от доматите, нарязани на дребно. Задушеният зеленчук се прибавя към свалената и изсипана в тава леща. Сместа се посолява и се разбърква с чесъна, нарязан на филийки, и дребно нарязаната чубрица. Отгоре се нареждат останалите домати, нарязани на кръгчета. Ястието се слага във фурна за около 15-20 минути, след което се поръсва с дребно нарязания магданоз.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп