Лешникова торта

Лешникова торта Лакомник
Лешникова торта
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

125 г лешници

125 г орехи

105 г захар

6 белтъка

300 г пудра захар

40 г брашно

4 жълтъка

200 г масло

40 мл бренди

Начин на приготвянe

Смесете почистените ядки и ги запечете за 15 минути. Счукайте ги на ситно. 1/3 от ядките оставете да украса, а останалите смесете с малко брашно разбъркайте с 1 ч.л. захар.

Разбийте белтъците с щипка сол и постепенно прибавяйте пудрата захар. Разбивайте докато се получи на сняг. Добавете към тях ядките, 2 с.л. брашно и разбъркайте внимателно. Застелете намаслена тава с хартия, разделете белтъчната смес на три части и ги оформете в кръгове върху хартията. Запечете при 130 градуса докато се твърдят добре, извадете и охладете.

Разбъркайте захарта със 150 мл вода и на силен огън варете докато се сгъсти за около 12-15 минути. Разбийте жълтъците, прибавете карамелената смес леко охладена и продължете да разбивате докато жълтъците увеличат обема си. Прибавете разтопеното на стайна температура масло, разбийте добре, прибавете 2 с.л. бренди и разбъркайте. Намажете получените блатове с крема, украсете с ядките, поръсете с пудра захар и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц