




Оризът се измива и подсушава. Зехтинът се загрява в съд с незалепващо покритие и за кратко се запържва чесънът. Добавя се кърито и се разбърква, колкото да си пусне аромата. Прибавя се оризът, разбърква се 1-2 минути, добавя се сол и се залива с водата. Когато заври, котлонът се намалява на най-ниската степен, покрива се с капак и се оставя 25 минути, без да се бърка. Отстранява се от котлона, подправя се с черен пипер и се разбърква с вилица. Нахутът се изплаква и отцежда. В зехтина се задушават лукът и чесънът, докато омекнат. Прибавят се кърито и се бърка една минута, докато не си пусне аромата. Добавят се доматите, 1 1/2 ч.ч. вода, захарта и сол на вкус. Когато заврят, котлонът се намалява на ниска степен и се оставят да се задушават половин час, като от време на време се разбърква. След като яхнията се сгъсти, се прибавя кокосово мляко и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Сервира се с ориза и щипка къри.
