Кюфтета с бял сос

Любимата рецепта за семейната вечеря


Приготвяне
50 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Каймата се омесва добре с дребно нарязания лук, чубрицата, черния пипер, яйцата и полусварения и изстинал ориз. От сместа се оформят кюфтета като топки. Овалват се в брашно и се пускат във вряща вода, ароматизирана от дребно нарязаните моркови, целина, магданозени корени и запечен лук. Ястието се вари на слаб огън до сваряването на кюфтетата.
В отделен съд се разбиват яйцето, киселото мляко и брашно. Сместа се разрежда с прецедения бульон от кюфтетата и се бие на огъня, докато кипне и се получи гладък сос. Подправя се с лимоновия сок и се излива върху кюфтетата. Всяка порция се поръсва с мазнина, в която са изпържени настъргани моркови.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп