Кюфтета с бял сос

Кюфтета с бял сос Лакомник

Любимата рецепта за семейната вечеря

Кюфтета с бял сос
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 пакетчета кайма

30 г ориз

60 г лук

15 г чубрица

15 г брашно

60 г краве масло

120 г кисело мляко

1 яйце

15 г моркови

15 г целина

9 г корени от магданоз

15 г лимонов сок

0,3 г черен пипер

Начин на приготвянe

Каймата се омесва добре с дребно нарязания лук, чубрицата, черния пипер, яйцата и полусварения и изстинал ориз. От сместа се оформят кюфтета като топки. Овалват се в брашно и се пускат във вряща вода, ароматизирана от дребно нарязаните моркови, целина, магданозени корени и запечен лук. Ястието се вари на слаб огън до сваряването на кюфтетата.

В отделен съд се разбиват яйцето, киселото мляко и брашно. Сместа се разрежда с прецедения бульон от кюфтетата и се бие на огъня, докато кипне и се получи гладък сос. Подправя се с лимоновия сок и се излива върху кюфтетата. Всяка порция се поръсва с мазнина, в която са изпържени настъргани моркови.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц