Кюфтета от леща

Кюфтета от леща Лакомник
Кюфтета от леща
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Мариела Панчева, София
Лакомник Необходими продукти

250 г леща
1 яйце
2 филии хляб
1 глава лук
50 г галета
2 с.л. олио
подправки – чубрица, сол, черен, червен пипер, магданоз
олио и брашно за пържене

Начин на приготвянe

Лещата се сварява и се изчаква да изстине. Хлябът се накисва, изцежда се и се слага при лещата. Добавят се ситно нарязаният лук, яйцето, галетата, олиото и подправките. Омесва се и се слага в хладилника за 2 часа, за да стегне и да се смесят вкусовете на продуктите. Сместа се изважда, оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се пържат в силно сгорещено олио до златисто.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц