Кюфтета от елда



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Елдата се вари във водата, докато набъбне и зърната се разпукнат. След което се измива и пасира до получаването на хомогенна смес. Сушените домати се нарязват на дребно. Прибавят се към пасираната елда заедно с нарязаният лук и подправките.
Оформят се малки кюфтенца, подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Запичат се в предварително загрята на 180 С (160 С с вентилатор) фурна за 20-25 минути. По желание при поднасяне се гарнират с млечен сос.
Докато са горещи кюфтенцата са ронливи и ако държим на външния вид, е добре да ги изчакаме да поизстинат преди сервиране.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп