Кюфтенца с млечен сос



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Каймата се омесва с яйцето, солта, накиснатия и изстискан хляб, 1-2 с.л. мазнина и ситно нарязания магданоз. Правят се топчета ,колкото орех, овалват се в брашно и се оставят ½ час. Топчетата се пускат във вряла вода, която е подсолена и 3 с.л. мазнина. Варят се ½ час, изваждат се и се подреждат в чиния. Отделно се разбива киселото мляко с яйцата и се прибавя към соса, в който се врели кюфтенцата. Получава се гладък сос, с него се заливат кюфтенцата.Отгоре се заливат с малко мазнина с чевен пипер.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп