Стават хрупкави, но меки и наситени отвътре
Сваряваме и обелваме картофите. Тиквичките белим и настъргваме на едро ренде. Измиваме гъбите и ги режем на ситно. Запържваме гъбите в тиган с малко сол и черен пипер, но без никаква вода. Когато отделената течност изври и гъбите порозовеят, добавяме изстисканите от водата тиквички. Задушаваме всичко за няколко минути, докато тиквичките омекнат. В това време включваме фурната да загрее и си приготвяме една тава с хартия за печене (който желае може да ги изпържи в мазнина и оваляни в малко брашно, но може и печени). В купа настъргваме вече сварените картофи и към тях прибавяме сместа с гъбите и тиквичките. Добавяме галетата за спойка, стиснатия чесън, яйцето, киселото мляко, копъра и още сол и черен пипер. Разбъркваме добре и с помощта на лъжица оформяме кюфтенцата в тавата. Печем ги до готовност. Пожелание поднасяме с млечно - чеснов сос и заливка от разтопено масло с червен пипер, салата и др.