Кюфтенца по гръцки

Кюфтенца по гръцки Лакомник
Кюфтенца по гръцки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг кайма (50% свинско/50% телешко)

1 филия хляб

1 картоф

2 с.л. винен оцет

1 гл. лук

1 капачка узо

2 яйца

150 г зелени маслини

1 с.л. джоджен

брашно

зехтин

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Картофът се сварява и пюрира, а филията хляб се накисва във вода докато омекне, след което се отцежда. Маслините се изчистват от костилките. В подходяща купа се слага каймата и към нея се добавят картофът, филията хляб, ситно нарязаният лук, маслините, узото, оцетът, разбитите яйца, джоджен, чер пипер и сол. Всички продукти се омесват много добре след което получената смес се оставя да престои в хладилник 5 - 6 часа.

В подходящ тиган се загрява зехтин за пържене. От сместа се оформят кюфтенца с размер на едър орех, овалват се в брашно и се изпържват в зехтина. Сервират се горещи.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц