Кюфтенца от грах



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 180′С. Намажете форма за печене със зехтин. Ако грахът не е бланширан го сварете в подсолена вода, заедно с дафиновия лист за около 1 час, или докато се развари. Изцедете водата и отстранете дафиновия лист. Прехвърлете граха в голяма купа и го намачкайте. Смесете го с останалите съставки, освен зехтина и разбъркайте добре. След това с помощта на лъжица загребете от сместа и оформете кюфте (около 5 см.). Подредете ги в предварително подготвената форма за печене, поръсете със зехтин и сусам. Печете за 30 минути, като на всеки 10 обръщайте кюфтета от различни страни.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп