Кьопоолу с чушки и домати
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Запечете на умерена температура патладжаните и чушките за около 10 минути. Запечените зеленчуци преместете в купа с капак и ги покрийте за около 10 минути. Когато са поизстинали махнете кожата.
Пасирайте патладжаните и чушките в пасатор докато станат еднородна смес на пюре. Докато пасирате на тънка струя прибавяйте зехтина. Преместете сместа в голяма купа, прибавете останалите продукти, подправете със сол и черен пипер на вкус и сервирайте.
*Може да затворите в буркани и да консервирате без да добавяте чесън.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп