Курбан чорба със застройка

Курбан чорба със застройка Лакомник
Курбан чорба със застройка
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г телешко или овнешко месо

1/3 пакетче краве масло или 2-3 супени лъжици олио

1 глава кромид лук

2 по-големи домата

2 пресни чушки

2 супени лъжици ориз

1 супена лъжица брашно

2 яйца

магданоз, джоджен, черен пипер, лютиви пиперки, оцет и сол на вкус

Начин на приготвянe

Месото се обезкостява и се нарязва на дребни парченца. Залива се със студена вода и се вари. При кипване пяната се отстранява с цедка.

В друг съд лукът се задушава в мазнината с добавка на малко сол и вода. След изпаряването на водата се прибавя част от червените домати, нарязани на дребно, и леко се запържват. Слага се брашното, което също се запържва. Разрежда се с бульона от месото до кипване. Прибавя се полусвареното месо. Когато то поомекне, се слагат нарязаните чушки, оризът, лукът, черният пипер на зърна, джодженът и останалата част от доматите, нарязани на дребно. Чорбата се доварява, застройва се с разбитите яйца на тънка струйка до пресичането им, сваля се от огъня и се наръсва със ситно нарязания магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц