Курабийки с овесени ядки
Идеален десерт или закуска без захар, подходящ и за диабетици
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Фурмите и стафидите се накисват във вода за 15 минути в отделни купи. През това време суровите бадеми се смилат на прах в блендер. След като фурмите са омекнали, те се обезкостяват и се добавят в блендера. Разбърква се, докато се получи лепкава смес. В голяма купа се изсипват овесените ядки, накиснатите стафиди, олиото, канелата и се долива малко вода. Прибавя се сместа от фурми и бадеми и се бърка добре. Накрая се разбиват отделно белтъците на сняг и се добавят към сместа с леко разбъркване. Загрява се фурната на 200 градуса и тавичката се намазва с олио. С помощта на лъжица се оформят топчета и се нареждат на разстояние едно от друго. Курабиите се пекат около 15 минути до получаване на кафеникав загар.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп