




Покрийте голяма купа със свежо фолио и подредете в нея нарязаните на кръгчета 2 рула. Оставете 1, за да оформите дъното на купола.
Подгответе си купичка или тенджерка със заоблено дъно и я покрийте със свежо фолио.
Вече може да започнем с подготовката на муса.
Накиснете желатина с малко студена вода в купичка. Не препоръчвам желатин “Д-р Йоткер” – много е силен и от него мусът става прекалено стегнат и като гумен. Сложете на котлона прясното мляко, кафето, захарта и шоколада и разбърквайте да се стопи.
Не е нужно да завира. Добавете желатина и оставете да се охлади. Разбийте сметаната и захарта и добавете охладената шоколадова смес. Изсипете в подготвената купичка, загърнете с фолиото и оставете в хладилника да се стегне.
Повторете процедурата с продуктите за белия мус.
Изсипете го в покритата с рула купа. В средата изсипете начуканите ядки. Преместете шоколадовия мус във фризера за 10-15 мин, за да го извадите по-лесно. Развийте фолиото и го сложете със заоблената част надолу върху орехите.
Притиснете с ръка, за да потъне и изравнете. Покрийте с парченцата от последното руло и оставете в хладилник да се стегне добре.
Преди поднасянето украсете с цветчета от сметана и портокалови корички.
Добър апетит!
