




С белачка обелете тиквичките и ги нарежете по дължина на 6 тънки филии. Сварете ги в кипяща вода за 30 секунди. След това ги извадете в гевгир и под студена струя вода ги огладете, след което ги оставете. Останалите обелени тиквички наречете на малки парчета. Тиквичките нарязани на кубчета ги запържете заедно с гъбите в масло за около 3 минути. Добавете доматите, бульона, ябълковия сок, хлебните трохи и доматеното пюре. Подправете на вкус и задушете за 6-8 минути докато всичко се сгъсти. След това отнемете от огъне и прибавете жълтъка и босилека. Във форми с обем 175 мл. След това в тях напълнете от получената смес и ги обърнете върху чинията. Върху тях плътно наредете филиите от тиквички, ако тиквичките са дълги ги изрежете.
За соса. Запържете лука с гъбите в масло за 3 минути. Добавете бульона, доматите, доматеното пюре и захарта. Подправете по ваш вкус и оставете да кипне като бъркате за няколко минути. След това покрийте с капак и оставете продуктите да се задушат за 15 минути, докато се сгъстят. Готовият доматен сос се прибавя към вече приготвената форма с тиквичката и се сервира.
