Маслото се омесва с 2-3 с.л. брашно, оформя се на кубче и се разточва на квадрат, между два листа готварска хартия. Оставя се в хладилник за 20 минути. В топлото мляко, заедно със захарта се поставя маята. Оставя се да втаса. От брашното, 2 бр. жълтъка и останалите продукти, заедно с маята се измесва твърдо тесто. Готовото тесто се оставя да втаса докато обема му се удвои, за около час. Втасалото тесто се разточва на квадрат и по средата се поставя листа масло, завива се като плик - срещуположните краища на квадрата се събират по средата. Разточва се на дълъг правоъгълник, който се сгъва на три. Завърта се на 90 градуса, отново се разточва на правоъгълник с малко брашно. Изчетква се брашното и отново се сгъва на три. Така полученото тесто се оставя в хладилник за 20 минути. Обработката се повтаря 2-3 пъти, като след всеки две сгъвания на правоъгълника, се поставя в хладилник за 20 минути. След последното разточване тестото се оставя за час в хладилник. Изважда се и отново се разточва на кръг. Нарязват се триъгълници. Поставя се 1 ч.л. от течния шоколад от по-широката страна и се завиват кроасани. Така получените кроасани се нареждат в тава, покрита с хартия за печене или намазана с мазнина и поръсена с брашно. Оставят се да втасат за половин до 2 часа. Кроасаните се мажат с разбит жълтък и се пекат на силно загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.