Крехки свински хапки с лайм и кашу по китайски

Крехки свински хапки с лайм и кашу по китайски Лакомник
Крехки свински хапки с лайм и кашу по китайски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

 

500 г свинско филе

6 с.л. зехтин

150 г кашу

1 малка глава лук, пасирана

4 скилидки чесън, пасирани

2 см джинджифил, настъргана

4 малки люти чушки, почистени и наситнени

сока и кората на 2 лайм

2 с.л. готов сос за риба

връзка пресна мента, накъсана

връзка босилек, накъсана

Начин на приготвянe

Нарежете месото на хапки. Загрейте 3 л. зехтин в уок на силен огън. Когато се нагорещи наистина добре добавете месото и гответе 3 минути, докато стане златисто.

Натрошете ядките. Отстранете месото и соса от тигана. Върнете уока на котлона и когато отново е горещ, сипете останалия зехтин. Когато се загрее добре, добавете ядките, лука, чесъна, джинджифила, сока от лимон и кората, готовия сос. Бъркайте две минути и добавете и ментата и босилека. Бъркайте още 3 минути и върнете месото в тигана заедно със соса от пърженето му. Сервирайте веднага.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц