Крем супа “Импровизация”

Крем супа “Импровизация” Лакомник
Крем супа “Импровизация”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
6
Автор
Нела Христова, Габрово
Лакомник Необходими продукти

300 г пилешко филе

200 г гъби печурки

2 стръка зелен лук

5-6 скилидки чесън

4-5 моркова

1 кг картофи

100 г сурово индийско кашу

50 г масло

3-4 с.л. заквасена сметана

сол

черен пипер

босилек

Начин на приготвянe

Почистете зеленчуците за супата, нарежете ги на парчета и ги сварете във вода заедно с маслото. Пасирайте на гладък крем. Разредете с толкова вода, колкото сами прецените. Разбъркайте сметаната с бъркалка и я сипете в супата. Кипнете още веднъж всичко и посолете. Запечете ядките в сух тиган и ги извадете в купичка. Нарежете месото на малки парченца и го запържете за няколко минути в зехтина. Нарежете ситно лука и чесъна и ги добавете към пилето. Гответе още 1-2 минути и извадете месото при кашуто. В същия тиган сложете нарязаните гъби и ги запечете. Не добавяйте повече мазнина. Нека гъбите по-скоро се запекат, отколкото пържат. Ароматът и така е много по-хубав. Накрая съберете в тигана всички съставки и посипете с малко босилек. Подправете със сол и пипер. Сервирайте супата, като в средата на всяка чиния сложите 2 лъжици от месото.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц