Крем пита
Приготвяне
2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Юфката се изсипва в тавата. Маргаринът, водата и захарта се слагат да заврят, тогава се прибавят и орехите. С този сироп се заливат корите и се объркват хубаво. Оставят се да изстинат. Продуктите за крема без 4 белтъка се разбиват хубаво. Слагат се на огъня и непрекъснато се бъркат до получаване на гъст крем. С него се залива изстиналата юфка. Оставя се да се стегне. През това време белтъците се разбиват на твърд сняг, като постепенно се прибавя захарта. Белтъчният сняг се разстила върху изстиналия крем и се “залепва” хубаво по стените и ръба на тавата. По желание се поръсва със счукани орехи. Запича се само на горен реотан, включен на 50-70°С до леко порозовяване на белтъка.
Да ви е сладко!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп