
По-лесен вариант на класическата френска рецепта




Яйчените жълтъци се разбиват с 1/4 ч. ч. захар. Сметаната и останалата захар се разбъркват и слагат на котлон докато започнат да къкрят, след което се оставят на слаб огън. Бавно и при постоянно бъркане се прибавя настъргания на ситно шоколад в сметаната. След това топлата смес постепенно и при постоянно бъркане се прибавя към жълтъците, добавя се и ванилията. Сместа се разпределя в огнеупорни формички, които се слагат в тава, в която се сипва топла вода, така че водата да стига до половината на формичките. Тавата се слага за 1 час в предварително загрята до 150 С фурна или докато кремът се стегне. След като са готови се оставят да изстинат и се държат в хладилник поне за 6 часа. Преди сервиране, формичките се изваждат от хладилника и кремовете се поръсват с кафява карамелизирана захар равномерно. (Захарта се загрява на слаб огън на котлона, докато се разтопи)

