Кремове против бръчки от... кухнята

Кремове против бръчки от... кухнята Лакомник

Медът и яйцата връщат младостта

Кремове против бръчки от... кухнята
Автор:Лакомник

В нашия дом се крият стотици средства, които могат да ни помогнат да си върнем младостта. Те не струват скъпо, но могат да ни спасят от старостта. А и са универсални за мъже и жени. Забравете химическите кремове, които понякога могат да ви довлекат повече проблеми, отколкото здраве, и надникнете в домашната аптека. Ето и няколко рецепти за красива кожа.

Достатъчно е да разбиете на пяна един или два белтъка. Намажете с тях лицето си. Протеините бързо ще стегнат кожата. Не оставяйте да действа повече от 20 минути. Според много от дерматолозите обаче, можете да използвате и жълтъците с разкрасителна цел. Към тях трябва да добавите мед, готов чай от лайка, малко морска сол и накрая някаква мазнина – зехтин, вазелин или какаово масло. Тази маска се прави само един път седмично е се оставя да действа около15 минути. Хубаво е преди да я нанесете, да навлажните лицето си. 

Специалистите препоръчват да не забравяме и за обикновената розова вода. Тази родна панацея може да ви помогне да си върнете младостта. Нанася се вечер на лицето и шията и се оставя да престои до сутринта. Дамската кожа се изглажда, а тази на господата – се омекотява.

Тук трябва да припомним и една стара, но изпитана рецепта – с мед и лимонов сок. Двете съставки изглаждат и тонизират кожата едновременно. Препоръчително е да се прави сутрин. Ако можете да си позволите, нанасяйте я всеки ден и оставяйте докато изсъхне напълно. Маската ще успокои възпалената кожа на лицето и деколтето.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц