Котлети с картофи и лук

Котлети с картофи и лук Лакомник

Невероятно крехки и ароматни мръвки

Котлети с картофи и лук
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 свински котлети

500 г картофи

2 глави кромид лук

200 г настърган пармезан

2 кубчета телешки бульон

1/2 ч.л. сол

щипка червен пипер

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. олио

2 с.л. брашно

Начин на приготвянe

В тиган се налива 2 с.л. олио и съдът се поставя на включен котлон. Котлетите се поръсват от всички страни с брашно. Запържват се за 4 минути в тигана. След това се слагат на дъното на тавичка. Картофите и лукът се белят и нарязват. Пармезанът се поръсва със щипка сол и червен пипер. Обърква се добре. Половината от сместа се поръсва върху месото. Отгоре се подреждат картофите. Поръсва се равномерно с останалата част пармезан. Най- отгоре се подрежда лукът. В  тенджерка се налива 250 мл вода. Слага се на включен котлон. Когато заври водата се пускат кубчетата бульон и 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Разбърква се добре до пълното разтваряне на бульоните. С получената течност се полива запеканката. Покрива се с фолио за печене. Тавичката се слага във фурна. Ястието се пече 40 минути на умрен огън. После се маха фолиото. Връща се за допичане още 10 минути, колкото да хване коричка.

Още по темата
Още по темата
Свински котлети с мед и чили
Чесънът се пресова. Котлети се смесват с всички продукти в голяма купа. Всичко се разбърква добре. Купата се покрива и се оставя в хладилник за 3 часа или за цяла...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц