Костур по арабски

Костур по арабски Лакомник
Костур по арабски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг костур

2 глави лук

2 моркова

½ люта червена чушка

6 дафинови листа

250 г кетчуп

2 с.л. растително масло

10 г магданоз

10 г копър

10 г пресен босилек

2 скилидки чесън

1 ч.л. захар

сол на вкус

сок и кора от 1 зелен лимон

Начин на приготвянe

Нарежете рибата на порции. Нарежете лука и морковите на кръгове, а чушката на ситно. В тава наредете слой риба, половината от зеленчуците, 3 дафинови листа и повторете слоевете. Смесете кетчупа с растителното масло и сол. Залейте рибата с получената смес и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 50 минути. Нарежете на ситно зелените подправки, чесъна и ги смесете със сока и настъргана кора от лимона и захарта. Сервирайте рибата с ароматната смес.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц