Костенурки от кайма
Приготвяне
1 час
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Каймата се смесва с яйцето, ситно нарязания лук, чубрицата, накиснатата и надробена филия хляб, картофеното пюре или галетата. Прави се смес като за кюфтета. Разделя се на 4 топки. Всяка топка се разделя на две части (едната за дъно на костенурката, а другата за похлупак). На дъното от кайма се нареждат половин сварено яйце, морков, нарязан на ивици, киселите краставички, нарязани на ивици или кубчета, и отгоре се поставя похлупакът на костенурката. Оформя се на хубава топка, така че плънката да не излезе. От кренвирша се оформят главата, краката и опашката, настъргва се кашкавал и се пекат в умерена фурна до готовност.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп