Коприва по нашенски



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

4

Начин на приготвянe
В тенджера наливаме около 1 литър вода. Докато заври водата, в тиган слагаме олио и ситно нарязания лук с малко вода да се задушава. Когато заври водата, добавяме копривата - ако е суха, ври 30 мин, ако е прясна - 1 час, и се разбърква добре. Добавяме сол на вкус. Когато вече е поомекнал лукът, добавяме сушените цели чушки, разбиваме брашното с малко вода и сипваме в копривата. В задушения лук добавяме 1-2 с.л. червен пипер и изсипваме в тенджерата да къкри още 10-15 минути. Изсипваме в панички, докато е още гореща. По желание добавяме и сирене.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп