Кокошка паприкаш

Кокошка паприкаш Лакомник
Кокошка паприкаш
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Адриана Василева, Перник
Лакомник Необходими продукти

1 млада кокошка
5-6 с.л. масло
3 глави лук
5-6 чушки
1 дафинов лист
сол
черен пипер
червен пипер
1/2 ч.ч. вино
1 с.л. брашно
3-4 домата

Начин на приготвянe

Кокошката се нарязва на порции, осолява се със сол, черен пипер и се пържи до зачервяване. Изважда се и в същата мазнина се запържва лукът, прибавя се брашното, червен пипер и се връща месото. Наливат се 2 ч.ч. гореща вода и се оставя ястието да ври до омекване на месото. Прибавят се едро нарязаните чушки, домати, виното, дафиновият лист и се оставя паприкашът да ври на тих огън.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц