Кокосов сладкиш „Рафаело”

Кокосов сладкиш „Рафаело” Лакомник
Кокосов сладкиш „Рафаело”
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Роза Костова, Павел баня
Лакомник Необходими продукти

6 белтъка
150 г захар
120 г кокосови стърготини
100 г брашно
1 бакпулвер
сока от един лимон
щипка сол
За поливане на блата:
300 мл топло мляко
2 с.л. захар
За крема:
800 мл мляко
6 с.л. захар
6 жълтъка
2 пудинга ванилия (аз ползвах на д-р Йоткер)
4 с.л. брашно
250 г масло или маргарин
150 г пудра захар

Начин на приготвянe

Разбиваме белтъците с щипка сол на сняг. Добавяме постепенно захарта, брашното, кокоса, бакпулвера и лимоновия сок. Изсипваме сместа в тава с размери 26 см, предварително покрита с хартия за печене. Печем на 180 градуса около 20 минути. Горещият блат залейте с 300 мл топло мляко, в което сте добавили 2 супени лъжици захар.

Приготвяне на крема:

От млякото отделяме 200 мл за разтваряне на пудинга останалите 600 мл мляко слагаме да се сварят. Разбиват се жълтъците със захарта, добавят се брашното, пудингът и отделеното мляко. В горещото мляко сипваме на струйка сместа, като бъркаме непрекъснато. Получава се гъст крем, който се оставя да изстине напълно. Отделно разбиваме 250 г меко масло със 150 грама пудра захар. При така получения пухкав крем добавяме по малко от вече изстиналия яйчен. С готовия крем намазваме цялата торта и я оставяме да стегне, след което я декорираме с бял шоколад и кокосови стърготини по желание.

Да ви е сладко!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц