




Маята се разтваря в 50 мл топло прясно мляко с 1 с.л. захар и малко брашно. Оставя се на топло да шупне. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче, в което се изсипват разбитите жълтъци, шупналата мая, половината разтопено масло, захарта, млякото, щипка сол и настърганата лимонова кора.
Омесва се тесто - като ръцете постоянно се потапят в останалото размекнато масло. Когато мазнината свърши, тестото се оставя да втаса на топло за около 2 часа - трябва да удвои обема си.
Млякото за плънката се кипва със захарта и с него се попарват скълцаните орехови ядки. Прибавят се галетата и канелата. Сместа се разбърква добре и се оставя да изстине.
Втасалото тесто се разделя на две. Разточват се кори с правоъгълна форма, които се намазват равномерно с плънката и се завиват на рула. Рулата се поставят в намазана с масло и поръсена с брашно тава, като краят, получен при навиването, трябва да остане отдолу. Оставят се да втасат, намазват се с разбитото яйце и се пекат в слаба фурна.
