Кнедли с кайма

Кнедли с кайма Лакомник
Кнедли с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Теодора Станкова
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. брашно
1/4 сух бял хляб
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. магданоз
40 г масло
За плънката:
200 г телешка кайма
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
20 г масло
1 с.л. бульон
2 с.л. галета
черен пипер
За наръсване:
2 с.л. масло
3 с.л. галета
ким
сол

кашкавал

Начин на приготвянe

Хлябът без кората се нарязва на кубчета и се запича във фурната. От брашното, млякото, 1 щипка сол, запечените хлебчета, маслото и магданоза се омесва тесто. След като се омеси добре, се оставя да отлежи 10 мин. Каймата и ситно нарязаният лук се задушават в маслото и бульона. Посолява се и се подправя черен пипер на вкус, сваля се от огъня и се разбърква с галетата и ситно нарязания чесън. Тестото се разделя на 8-12 части, оформят се питки и  във всяка от тях се разпределя плънката. От питките с мокра ръка се оформят кнедли, пускат се в кипяща подсолена вода и се варят 10-15 мин, докато изплуват. Изваждат се, отцеждат се и се поръсват с горещо масло, разбъркано с галетата. Поднасят се поръсени с настърган кашкавал.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц