Кнедли с гъби

Кнедли с гъби Лакомник
Кнедли с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За пълнежа:

500 г картофи

300 г гъби

зелени подправки по избор

сол на вкус

черен пипер на вкус

За тестото:

1 ч.ч. вода

2 с.л. сметана

1 с.л. масло

½ ч.л. сол

2,5 ч.ч. брашно

дафинов лист

Начин на приготвянe

Пресейте брашното, прибавете сол, масло и сметана, залейте с ч.ч. гореща вода и замесете тесто. Сложете тестото на посипана с брашно повърхност и размесвайте с ръце докато стане еластично. Покрийте тестото с кърпа оставете за 10-15 минути. През това време пригответе плънката.

Сварете картофите и ги намачкайте на пюре. Измийте гъбите, подсушете ги и ги нарежете на ситно, след което ги запържете в масло и ги прибавете към картофеното пюре. Добавете ситно нарязаните зелени подправки по избор, подправете със сол и черен пипер. Така плънката е готова и може да започвате с кнедлите.

Отрежете 1/3 от тестото. Разточете го на дебел пласт с дължина 10 см. С помощта на две с.л. направете шарки на тестото и сложете от пълнежа върху тестото. Шарките трябва да бъдат разположени на 5 см една от друга. Намокрете края на тестото с вода и залепете двата края един към друг, като похлупите единия край върху другия, така че да се получи плътен джоб и натиснете с пръсти. С помощта на чаша изрежете излишната част от кнедлите. Когато сте готови с една кнедла я поставете в хладилник и така с всяка следваща докато не свършите.

Когато приключите извадете кнедлите и ги сварете в голямо количество подсолена вода, като прибавите и дафинов лист, няколко зърна черен пипер. Когато са сварени кнедлите ги извадете върху хартия за да поеме водата и ги сервирайте със сметана и масло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц