Киш с артишок

Киш с артишок Лакомник
Киш с артишок
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
ПИК
Лакомник Необходими продукти

200 г брашно

250 г кисело мляко

100 мл олио

150 г сирене

4 яйца

1 бакпулвер

1 ч.ч. нарязани, запарени и отцедени листа от артишок

копър на вкус

 

Начин на приготвянe

Разбийте яйцата с олиото. Прибавете киселото мляко, настърганото сирене. Смесете брашното с бакпулвера и добавете към сместа с яйцата. Добавете артишока и подправките. Разбъркайте добре. Сложете в намаслена тава и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути, като проверявате готовността със суха клечка.

 

*

Артишок вече се продава в големите супермаркети. Вкусът му наподобява праз лук и целина и има многостранно кулинарно приложение. Препоръчително е артишокът да се консумира сварен на пара, защото по този начин се запазват всички хранителни вещества. Но той не е по-малко вкусен задушен или изпечен.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц