Киш със спанак и сирене

Полезно и питателно хапване за всеки ден


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрява се фурната до 200С градуса. Задушава се нарязания на кубчета лук с малко мазнина на средно-висока температура, докато стане полупрозрачен и мек. Добавя се нарязания спанак и се готви докато омекне. Сваля се от котлона и се оставя да поизстине. В голяма купа се смесват яйцата, брашното и бакпулвера и се бърка до получаване на гладка смес. По желание се овкусява със сол, черен и лют червен пипер. Добавя се млякото, разбърква се и се добавя спаначената смес. Разбърква се отново и се изсипва в намазнена тавичка или форма за киш или пай (диаметър около 24 см). Поръсва се с натрошеното сирене и се пече 25-30 минути, или докато центъра се втвърди и външния ръб стане златисто-кафяв.
Още по темата

Брашното се смесва с щипка сол, добавя се маслото, нарязано на дребни кубчета и се разбива с миксер като след около 15-20 секунди се добавя постепенно вода до...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп