Кифлички

Кифлички Лакомник
Кифлички
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Петя Вълканова, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

За тестото:
500 г брашно
250 мл топла вода
1 яйце
1 пакетче суха мая
щипка сол
захар
капки оцет

Плънка за кифличките:
3-4 кисели краставички
2 биренки (кренвирши)
100-150 г сирене
консервирана царевица
гъби

Начин на приготвянe

Загряваме водата и към нея прибавяме маята със захарта и капките оцет. Прибавяме яйцето и започваме да прибавяме по малко брашно. Измесваме добре тестото и ако е необходимо, се прибавя още брашно. Тестото се накъсва на топчета, горе-долу еднакви по големина, които се разточват на кръг с диаметър 25 см, който се разделя на 4 триъгълника, които се намазват с мазнина, след това с кетчуп или лютеница.

Плънката:

Продуктите се нарязват на малки кубчета, поставят се в намазаните триъгълници в по-широкия край и се навиват на кифлички. След като са готови, се оставя да втасат около 1 час и 30 мин. След това се намазват с мазнина или майонеза отгоре, поръсват се с настърган кашкавал и чубрица. Пекат се до кулинарна готовност, докато кифличките придобият златист цвят.

Стават като затворена пица.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц