Кифлички с мармалад

Кифлички с мармалад Лакомник
Кифлички с мармалад
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Магдалена Никифорова, Бургас
Лакомник Необходими продукти

1 кг брашно
20 г мая
4 яйца
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
За плънката:
250 г мармалад
1к.ч. галета или счукани бисквити
1 ванилия

Начин на приготвянe

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче, в което се слага натрошената мая.

Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се мазнината и хладкото мляко. Сместа се разбърква добре и от нея се сипва по малко върху натрошената мая. Замесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса.

От втасалото тесто се късат топки, колкото юмрук, разточват се на кора с големина на чиния за торта и се разрязват на 4 триъгълника. В основата на триъгълника се слага от плънката и се завиват кифлички.

Подреждат се в намаслена тава и се оставят да втасат.

Намазват се с разбито яйце и се пекат в умерена фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц