Кифлички с лимонада



Приготвяне
2 часа
Порции

10

Начин на приготвянe
В 50 мл топла лимонада се разтваря маята с 1 с.л. захар и се оставя да шупне. Разбиваме яйцата и захарта и сипваме в пресятото брашно, добавяме и останалата лимонада, сол, шупналата мая, разтопената мас или олио и кора от лимон. Замесваме тесто и оставяме на топло да удвои обема си. Разделяме на 3 части. Всяка се разточва на обла кора и се нарязва на триъгълници. В широкия край се слага от плънката и се навива на кифличка. Нареждаме в намаслена тава. Намазваме с разбит жълтък, поръсваме със сусам или маково семе и печем в загрята фурна.
Обичам тази рецепта, стават много вкусни кифлички! Поздрави!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп